Το σώμα που κινείται Το σώμα που υπάρχει
Ένα ταξίδι αφύπνισης στην ανακάλυψη της κρυμμένης κίνησης του σώματος 19 Δεκεμβρίου 2021
Ξυπνάς ένα πρωί και συνειδητοποιείς ότι το σώμα σου ακόμα κοιμάται. Ότι κοιμάται εδώ και καιρό. Η ρουτίνα, οι δυσκολίες της ζωής, η εργασία , η οικογενειακές υποχρεώσεις, το έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση ύπνωσης και υπολειτουργίας. Προκειμένου να αντέξεις ,επιλέγεις να λειτουργείς στο ρελαντί. Το σώμα/αυτοκίνητό σου, πάει με δευτέρα, το πολύ με τρίτη για να μην κάψεις την μηχανή.
Μήπως ήρθε η ώρα να το ξυπνήσεις ? Να το αφυπνίσεις? Να το ξαναθυμηθείς?
Το Χριστουγεννιάτικο Μονοήμερο θα επικεντρωθεί στον ιερό σκοπό της αφύπνισης του σώματος. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, θα ανακαλύψουμε τις χαμένες ικανότητες του κορμιού μας. Μέσα από ασκήσεις συγκέντρωσης, χορευτικά μοτίβα, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και Δραματοθεραπευτικά παιχνίδια θα ξαναδιαβάσουμε την ιστορία του σώματος μας και θα αρχίσουμε να την ξαναγράφουμε. Αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαντόρα Ντάνκαν « Η ζωή μου» θα μας χρησιμεύσουν ως οδηγοί στο ταξίδι της ανακάλυψης της ΚΙΝΗΣΗΣ.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την δύναμη και την εκφραστικότητα του σώματός τους.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : 6977-588706Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου 2021 Ώρα: 12.00-16.00
Τόπος: Τετράγωνο Χώρος Τέχνης και ΨυχαγωγίαςΘράκης 44 , Αγία Παρασκευή(Δίπλα στο μετρό Νομισματοκοπείο)
Συντονίζει η ηθοποιός/σκηνοθέτης και Δραματοθεραπεύτρια Γεωργία Τσαγκαράκη


La Mariposa: Η γυναίκα πεταλούδα
Η μεταμορφωτική δύναμη της γυναικείας φύσης  24 Οκτωβρίου 2021
Το σώμα είναι σαν γη. Είναι από μόνο του τόπος. Στα σώματα δεν πρέπει να υπάρχουν αισθητικοί κανόνες. Δεν έχει σημασία ούτε το μέγεθος ,ούτε το σχήμα τους, ούτε η ηλικία. Το ερώτημα είναι: Αυτό το σώμα αισθάνεται? Νιώθει ηδονή? Συνδέεται με την καρδιά, την ψυχή, με ό,τι αδάμαστο? Χαίρεται? Νιώθει ευτυχία? Μπορεί με τον τρόπο του να κινηθεί, να χορέψει, να εκφραστεί?
Ένα φθινοπωρινό κάλεσμα μέσα στη φύση με σκοπό την ανακάλυψη της γυναικείας μεταμορφωτικής δύναμης που κρύβουμε μέσα μας. Οδηγός μας το ινδιάνικο παραμύθι της Mariposa , της γυναίκας πεταλούδας ,που φτάνει σε εμάς μέσα από τις αφηγήσεις της Clarissa Pinkola Estes στο βιβλίο της «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους». Με ασκήσεις φωνής και σώματος, Δραματοθεραπευτικά εργαλεία , δημιουργική γραφή και θεατρικές συμβάσεις, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι προς την γνωριμία με το Σώμα/ Δύναμη και τις Θεραπευτικές/Ερμηνευτικές του δυνατότητες. Μια τετράωρη συνάντηση που σφραγίζει την αρχή ενός ταξιδιού.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε γυναίκες που αγαπάνε το θέατρο και τη φύση και νιώθουν την ανάγκη να ανακαλύψουν την κρυμμένη τους δύναμη.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : 6977-588706
Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2021
Ώρα: 11.00-15.00
Τόπος: Στο ΚΤΗΜΑ. Γαρυττού 5 , Χαλάνδρι. 7’από το μετρό Αγ. Παρασκευής. (Ανοιχτός εξωτερικός χώρος, πολλών τετραγωνικών)
Συντονίζει η ηθοποιός/σκηνοθέτης και Δραματοθεραπεύτρια Γεωργία Τσαγκαράκη

ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΟΝΕΙ ΚΑΙ ΔΟΝΕΙΤΑΙ
4 Σεπτεμβρίου 2021
Μονοήμερο Αυτογνωσιακό Εργαστήριο Θεάτρου στη Φύση με στοιχεία Δραματοθεραπείας και κείμενα από τις Βάκχες του Ευριπίδη.
Λίγο μετά από ένα διαφορετικό καλοκαίρι και λίγο πριν αρχίσει η φθινοπωρινή σεζόν, το Κτήμα ανοίγει ξανά τις πόρτες του για ένα ακόμα ενδυναμωτικό μονοήμερο εργαστήριο θεάτρου. Τέσσερις ώρες στη φύση, μέσα σε ένα χωράφι δίπλα στο μετρό Αγίας Παρασκευή, θα εξερευνήσουμε και επαναπροσδιορίσουμε την ενεργειακή υπόσταση του σώματός μας. Το Σώμα που Δονεί και Δονείται, μας έχει εγκαταλείψει λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών που βιώνουμε αλλά και εν γένει της καθιστικής ζωής που διάγουμε. Τα χορικά των Βακχών ακουμπάνε σε περιοχές ενεργειακής αναζωογόνησης και μας προσκαλούνε να θυμηθούμε τη γείωση και τη σχέση με τον αληθινό εαυτό. Εργαλεία της δουλειάς μας : ασκήσεις για τη φωνή, κινησιολογικές μέθοδοι και Δραματοθεραπευτικές προσεγγίσεις.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε αγαπάει το θέατρο και τη φύση και νιώθει την ανάγκη να ακούσει τη φωνή του να ηχεί και το σώμα του να δονείται.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : 6977-588706
Ημερομηνία: 4 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα: 16.00- 20.00
Συντονίζει η ηθοποιός/σκηνοθέτης και Δραματοθεραπεύτρια Γεωργία Τσαγκαράκη

Γνωριμία με τη φωνή και το σώμα μέσα από την τεχνική του χορού του  αρχαίου δράματος

Αυτή η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, έχει δημιουργήσει μεγάλη εσωτερική αστάθεια και έχει εγείρει ερωτήματα που σχετίζονται με την έννοια του προσωπικού χώρου και τη σημασία της επικοινωνίας. Σήμερα έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο θέματα όπως «χωράω», «φαίνομαι», «ακούγομαι», «γίνομαι κατανοητός». Οι δεδομένοι τρόποι επαφής έχασαν τη δυναμική τους και επανεξετάζονται νέοι τρόποι σύνδεσης και ανταλλαγής ιδεών. 
Ο χορός στην αρχαία τραγωδία είχε πάντα τον ρόλο του υποστηρικτή της κύριας δράσης του έργου και εκφραστή διλημμάτων και δύσκολων θεμάτων. Η τεχνική της ομαδικής διαλογικής και η σημασία τού «ακούω και συμπληρώνω», δηλαδή διαφοροποιούμαι παραθέτοντας στοιχεία, πάντα με στόχο την προώθηση της δράσης, είναι μια τεχνική που αφορά σε γενικότερα συστήματα  επικοινωνιακών επαγγελμάτων.  Το εργαστήριο εισάγει τους συμμετέχοντες στη σημασία της παραγωγής του ήχου ως εργαλείου αυτογνωσίας. 
Η εκ νέου σύνθεση των λέξεων μέσα στο στόμα, γίνεται ένα ταξίδι στην κατανόηση νοημάτων, εμπλουτίζοντας κατ’ επέκταση τη διανοητική διεργασία. Παράλληλα, μελετάμε τη δυνατότητα του «ακούω», μια δεξιότητα χρήσιμη στη ζωή αλλά και σε όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται με την επικοινωνία. Στόχος η γνωριμία και ενδυνάμωση της φωνής καθώς και η διερεύνηση της  ικανότητας διαλόγου για ένα ενεργητικό χτίσιμο μιας ομαδικής κατασκευής σκέψης. 

Ανακαλύπτω τη φωνή μου = διευκρινίζω τη σκέψη μου = εμπιστεύομαι τον εαυτό μου.
Το εργαστήριο  είναι μονοήμερο και αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της φωνής τους και να ενδυναμώσουν αυτό το μοναδικό εργαλείο επικοινωνίας. Προηγούμενη εμπειρία σε θεατρικά σχήματα δεν είναι απαραίτητη. 
Introduction to the voice and the body through the Chorus technique of Ancient Drama

This difficult period we are going through, has created great internal instability and questions related to the concept of personal space and the importance of communication. Issues like I fit, I look, I hear, I become understood, came under the microscope. The given contact has lost its dynamics, and ways of connecting and exchanging ideas are being re-examined. Chorus in Ancient Tragedy has always had the role of supporter of the main action of the work and expression of dilemmas and difficult issues. The technique of group dialogue and the importance of listening and completing, differentiating by quoting elements, always with the aim of promoting action, is a technique that concerns general systems of communication professions.

The workshop introduces participants to the importance of sound production as a tool of self-knowledge. The re-synthesis of words in the mouth, becomes a journey in the understanding of meanings, thus enriching the mental process. At the same time we study the possibility of "I listen", a skill useful in life but also in all professions related to communication. The aim is to get to know and strengthen the voice as well as to explore the ability of dialogue for an active building of a group thought construction. 

I discover my voice = I clarify my thinking = I trust myself.
The workshop is one-day and concerns all those who are interested in discovering the possibilities of their voice and want to strengthen this unique communication tool. Previous experience in theatrical groups is not necessary. Duration of meeting: 4 hours.

You may also like

Back to Top