Μια παράσταση πάνω στις Βάκχες του Ευριπίδη
Διασκευή/σκηνοθεσία /κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
9-12 Ιουλίου 2021
Στο Κτήμα
Γαρυττού 5 Αγία Παρασκευή ( 7’ από το μετρό Αγίας Παρασκευής)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693-9329-931 (Υποχρεωτική κράτηση θέσεων)
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Ώρα προσέλευσης 20.15

Συντελεστές:
Μουσικός : Στέφανος Γιακουμάκης
Μουσική σύνθεση: Στέφανος Γιακουμάκης, Γεωργία Τσαγκαράκη
Σχεδιασμός κουστουμιών: Αναστάσης Κλις
Φωτογραφίες παράστασης: Χάρης Γερμανίδης
Trailer παράστασης: Σόνια Κουλέπη
Σχεδιασμός αφίσας: Ελισάβετ Σαμινέλη
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Διόνυσος Θεός: Μερόπη Παπαστεργίου
Διόνυσος Θνητός: Ελένη Γεωργίου
Τειρεσίας: Αναστασία Κρόγκου
Κάδμος: Γιάννης Κουρμπάνης
Πενθέας: Δημήτρης Σκούρτης
Αγγελιοφόρος: Ελευθερία Λουπασάκη
Αγάυη: Ελπινίκη Μαραπίδη
Χορός:
Νίκος Βεργίνης, Ίλια Γιακουμάκη, Ελένη Δημάκου, Ελένη Δημητροπούλου, Βασιλική Κυμπούρη, Ρένια Πιπεράκη, Μαρία Πότση, Νάσος Τόλιας, Νάσος Τσέρος
Ο Κύκλος του Διονύσου είναι το αποτέλεσμα του θεατρικού εργαστηρίου της Γεωργίας Τσαγκαράκη που ξεκίνησε πέρυσι τον Μάιο και είχε στο επίκεντρο την μελέτη των Βακχών του Ευριπίδη . Μια ανοιχτή πρόσκληση σε νέους ηθοποιούς, μαθητές θεάτρου και θεατρολογίας, κοινωνικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες γενικότερα δημιούργησε μια δυναμική ομάδα που αποφάσισε να συνυπάρξει κάτω από την εκπαιδευτική και σκηνοθετική της ματιά. Ο χώρος συνάντησης υπήρξε ένα κτήμα στο Χαλάνδρι αλλά και η διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοξένησε την ομάδα για 5 μήνες. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες συνθήκες εργασίας που όμως συντέλεσαν δημιουργικά στην εργασία των ηθοποιών και στην τελική σύνθεση του έργου. Η σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από τους συνεργάτες και την ιδιόμορφη συνθήκη της πανδημίας και δημιούργησε μια παράσταση με απώτερο σκοπό την εκπαίδευση των ηθοποιών αλλά και την ανάδειξη των ταλέντων τους. Η κοινότητα που δημιουργήθηκε ενδυνάμωσε και κράτησε δημιουργικά και ενεργητικά τα μέλη, θέτοντας καινούργια ερωτήματα πάνω σε έννοιες όπως , έκσταση, ψυχολογισμός στο Αρχαίο Δράμα, ο ρόλος του χορού, η ερμηνεία των συμβόλων. Η έρευνα της σκηνοθέτιδας πάνω στις Βάκχες πηγαίνει πολύ πίσω, σε ερευνητικά εργαστήρια στο εξωτερικό, solo performances και παραστάσεις με διαφορετικές σκηνικές φόρμες. Πάντα σκοπός, η εμβάθυνση στην σκηνική επικοινωνία και η υποκριτική ενδυνάμωση μέσα από τη διαδικασία της έκστασης και ένθεης κατάστασης του ηθοποιού. Για ένα τελετουργικό ισότιμο θέατρο που αναδεικνύει το άτομο και τη δύναμη του συνόλου.

*Όλα τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της παραγωγής και την συντήρηση και ανάπτυξη του χώρου.

You may also like

Back to Top